Vredeslicht

Vredeslicht , een vlammetje voor jou!

Wil je vriendschap kracht bijzetten met een mooi gebaar?
Wil je iemand een hart onder de riem steken?
Wil je een teken van troost of steun aanreiken?
Wil je iemand tonen dat je hij/zij een warm hart toedraagt?
Wil je iemand bedanken of een hartelijk kadootje geven?
Wij hebben een vlammetje voor jou!

In de vorm van een lampion en een vlam, verdelen we de boodschap van ‘liefde/vrede en deze vlam wordt jaarlijks verspreid over de hele wereld met de bedoeling de ontvanger van dit vlammetje een warm gevoel van troost/vriendschap/steun/… te geven. We noemen dit vlammetje….Het Vredeslicht!
Het Vredeslicht wordt elk jaar door een kind uit Oostenrijk opgehaald in het Palestijnse Bethlehem en wordt met bijzondere lantaarnen overgevlogen naar de hele wereld. Voor België ontvangt Bart Somers het Vredeslicht in Brussel en vandaaruit wordt het licht verspreidt naar verschillende steden. Het is een jaarlijks initiatief die in aanloop van de kerstvakantie gedragen wordt door een wereldwijd maatschappelijk draagvlak van vrijwilligers, levensbeschouwelijke groeperingen, brandweer, scholen, jeugdbewegingen, wandelclubs …
Kortrijk is éen van de vele steden waar het Vredeslicht toekomt en wordt gedragen door alle levensbeschouwelijke groeperingen in Stad Kortrijk als teken van ‘toenadering’ en ‘bruggen bouwen naar elkaar’. Burgemeester Vincent Van Quickenborne zal voor Kortrijk dit Vredeslicht in ontvangst nemen op 19 dec om van daaruit het verdeelpunt te zijn naar andere steden en gemeenten.
Ziehier dan onze warme oproep naar naburige steden en gemeenten om zich aan te sluiten om mee hun schouders te zetten onder die warme project. Wenst u met uw werkgroep, uw eenheid, uw school, uw jeugdbeweging, uw klooster, uw werk, uw rusthuis,… deel te nemen aan de verdeling van het Vredeslicht? Neem dan voor de praktische zaken gerust contact op met de Dekenij te Kortrijk! dekenij.kortrijk@skynet.be. Wij zorgen dat het Vredeslicht tot bij jou komt, want wij hebben een vlammetje voor jou!