Vorming in de Bron

DE BRON vzw, Marktstraat 88, 8530 Harelbeke
info@debron-har.be
056 73 70 70

Vormingsaanbod in De Bron te Harelbeke

Iedereen geroepen tot Heiligheid – Vroeger en nu – Franciscus van Sales – Zr. Edith Provoost – Paus Franciscus – Pr. Stefaan Franco – Di. 5 – Di. 12 november 2019 14:30 – 16:30.

Franciscus van Sales: een weg ten leven voor iedereen. Meer dan 400 jaar geleden leefde Franciscus van Sales (1567–1622). Hij was geen paus, maar bisschop van Genève. Zoals onze Paus Franciscus met zijn exhortatie ‘Wees blij en juich’ schreef ook hij over de heiligheid. Daartoe stippelde hij een weg uit met negen wegwijzers in het dagdagelijkse leven. Zo democratiseerde hij de heiligheid!

Paus Franciscus: wees blij en juich. Vaak gebruiken we het woord ‘goed’ om aan te geven wat ons ideaal is in het leven. Met zijn apostolische exhortatie ‘Gaudete et exsultate’ –’ Wees blij en juich’ (19 maart 2018) brengt Paus Franciscus het woord ‘heilig’ sterk onder de aandacht om ons ideaal al christen te typeren. God zelf roept iedere christen op om heilig te worden. Het gaat de paus niet om grote theoretische definities of abstracte analyses. Het is er hem wel om te doen de oproep tot heiligheid opnieuw te laten klinken in onze uitdagende tijd. Tijdens deze lezing maken we kennis met dit rijke document en zijn betekenis voor ons leven als christen.

Vooraf inschrijven a.u.b. Deelname: 8 euro. Telefoon De Bron 056/ 73 70 70 of mail naar info@debron-har.be. De Bron is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: treinstation op wandelafstand en bushalte dichtbij Marktstraat 88 – 8530 Harelbeke