In Vorm@17

 

 

In ons bisdom is al een tijd geleden het idee gegroeid om het vormsel niet alleen op 12 jaar toe te dienen, maar ook als de jongeren iets ouder zijn, op 17 jaar. 

In Vorm@17, het vormsel op 17: waarom?

Bedoeling is dat jonge mensen die kiezen voor het vormsel op 17  zes jaar lang op weg gaan; met hun voeten op de grond – zoeken, ontdekken wat geloven nog kan zijn, wat de boodschap van Jezus voor hen, in hun leven nog kan betekenen.

Om de twee jaar gaat er een groep van start. Eén keer per maand komen zij met hun begeleiders samen. De ene keer serieus, een volgende keer ontspannend, de ene keer luidruchtig, een volgende keer stil… Eén keer per jaar gaan ze ook op weekend.

Tijdens hun eerste @17-jaar maken ze de engagementsviering mee (in hetzelfde weekend als de vormselvieringen van hun leeftijdsgenoten die kozen voor het vormsel op 12 jaar). Tijdens deze viering beloven ze verder op weg te gaan, vijf jaar lang tot aan hun vormsel. Het spreekt voor zich dat aan deze belofte een feest kan gekoppeld worden…

Het is een andere vorm van ‘je vormsel doen’, een alternatief, voor jongeren en ouders die dieper op hun geloof willen ingaan.
De jongeren en hun ouders kunnen een grote(re) inbreng hebben in het geheel.
Iedere groep die start heeft zijn eigen begeleiders, die zes jaar lang met hen op weg gaan en meegroeien tot aan het vormsel.

Wij geloven dat het in deze tijd de moeite waard is om op zoek te gaan naar nieuwe wegen van geloofsverkondiging. We zijn ervan overtuigd dat het zeer zinvol en mooi is om met jonge mensen rond het christelijk geloof te zoeken.

Wie vragen heeft, of geïnteresseerd is, kan altijd contact opnemen met de dekenij.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA