Najaarsconcerten

In de Kortrijkse Sint-Maartenskerk vindt in september de najaarseditie van de internationale orgelconcertenreeks plaats. Op 3, 10 en 17 september nemen respectievelijk Stefaan Schampheleer (Wetteren), Bart Naessens (Brugge) en Marc Jaquet (Bonn, Duitsland) plaats aan de speeltafel van het machtige Schyvenorgel. Telkens vanaf klokslag 16.30 uur kunnen melomanen genieten van een uurtje klankenweelde. De thema’s van dit jaar hebben betrekking op Vierne en Widor, Franse symfonische componisten die solidair in 1937 stierven. Denkend aan hun werk schreef Lieselotte Crols (°1993) in opdracht van de Kortrijkse Orgelkring een ‘Pièce de fantaisie’. De betrokken spelers zullen bijgevolg zowel uit dat Franse als dat Vlaamse vaatje tappen.

Op de laatste zondag van september om 16 uur grijpt traditioneel de orgelapotheose plaats gevolgd door de prijsuitreiking. Het orgel wordt die dag gecombineerd met koorzang (Pro Ecclesia o.l.v. Carlos Vandorpe), harp (Ann-Sofie Verhoyen), dans (leerlingen van de Waregemse balletklas o.l.v. Veerle Vanhuyse) en poëzie (Achilles Surinx). Op het programma staan werken van J.S. Bach en Händel.

Op 22 oktober geeft organist-titularis Dirk Blockeel om 16.30 uur traditiegetrouw een orgelconcert met werken van Bach en Krebs. Eva Debruyne staat in voor bijdragen op hobo en althobo.

Een muzikaal meditatief moment is op 19 november om 16.30 uur gepland. Elisabeth en Paul Klinck werken bij die gelegenheid samen met de altus Pieter De Praetere en Dirk Blockeel.

Met uitzondering van het oktoberconcert zijn al deze activiteiten gratis toegankelijk. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Info: 051/228634 enwww.orgelkringkortrijk.com