Eerste Dag in Pius X

Op zondag 3 februari 2019 is iedereen welkom op de ‘Eerste Dag in Pius X’ (Sint-Elooisdreef, Kortrijk). Kleine dopelingen, broertjes en zusjes, mama en papa, meter en peter, oma en opa, vormelingen, eerste communicanten, verloofden en pas gehuwden, … voor ieder is er een passend aanbod.

Zoals gewoonlijk starten we om 9u30 met een kopje koffie. Na het onthaal en een inleidend woordje over de keuzemogelijkheden van de verschillende workshops gaan we in groepjes aan de slag. Voor baby’s, peuters en kleuters is er onze kinderopvang met speelgoed en knutselmateriaal. De kinderen van de lagere school werken creatief rond het thema Lichtmis. De vormelingen zitten samen met hun begeleiders voor een catechesebeurt. In de workshop geloofsverdieping wisselen de volwassenen meningen en ideeën uit rond gelovig opvoeden. We voegen hier ook een muzikale noot aan toe.

Om 11.15 uur begint de sfeervolle Lichtmisviering. We verspreiden het licht van de paaskaars en bidden dat we allen, naar het voorbeeld van Jezus, licht en warmte mogen uitstralen. Het muziekgroepje Rondo luistert de viering op. Alle jonge gezinnen en de dopelingen van het voorbije jaar, gedoopt in de pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Groeninge krijgen een centrale plaats op dit feest van “de opdracht van de Heer in de tempel”. Na de mis is er gelegenheid om nog wat na te babbelen bij een drankje.