Missio

Missio staat voor:

  • ontmoeting
  • openheid op de wereld
  • dialoog
  • luisteren naar andere culturen
  • solidariteit
  • als wederzijdse verrijking

Missio werkt dicht bij God en dicht bij mensen
Missio is een internationale kerkorganisatie die de wereldwijde solidariteit
bevordert en ontmoetingen met andere culturen en religies promoot.

Een 130-tal landen zijn in deze Missio-beweging verbonden. Samen steunt Missio meer dan 1000 lokale gemeenschappen en bisdommen. Zij dragen zorg voor 112.053 instellingen en diensten voor gezondheidszorg, armoedebestrijding, sociale bewegingen, pastorale vorming, onderwijs, enz. Van vermenigvuldiging gesproken…

www.missio.be

Oktobercampagne 2016

missio – Barmhartig

Oktober is voor de katholieke kerk wereldmissiemaand. Dan stellen we jaarlijks een nieuwe campagne voor. We vestigen daarmee de aandacht op de christenen die wereldwijd ijveren voor een menswaardige, rechtvaardige wereld.

In oktober 2016 trekken we naar Nigeria, waar de kerk heel concrete werken van barmhartigheid opzet.

Met deze campagne sluit Missio zich aan bij het Jaar van de Barmhartigheid, dat loopt van december 2015 tot november 2016. We roepen je echter op de barmhartigheid niet op te geven na dit Jubeljaar, maar er levenslang aan te werken. Wij schuiven barmhartigheid naar voren als een basishouding.

Groeikansen

In een barmhartige houding staan voor ons mensen centraal: mensen in relatie met elkaar en met God. Samen zijn we erop uit iedereen te helpen groeien als mens, iedereen eerlijke kansen en een toekomstperspectief te bieden. Net daarom steunt Missio zoveel projecten van lokale gemeenschappen wereldwijd.

Lopend vuurtje

We zijn ervan overtuigd dat barmhartigheid noodzakelijk is om tot een betere wereld te komen. Het lijkt een immense opdracht, maar gelukkig worden we gedragen en gezonden door Gods liefde. Zo is barmhartigheid eigenlijk een lopend vuurtje: omdat wij Gods barmhartigheid mogen ervaren, worden we tegelijk opgeroepen om anderen diezelfde ervaring te geven.

Agenda

23 oktober 2016: Missiezondag

december-januari 2016-2017: Sterzingen

8 januari 2017: Afrikadag

Meer info: 02 / 679 06 42 of pub@missio.be